PvdA wil nachttreinen tussen Venlo en Eindhoven

http://erikmanders.com/wp-content/uploads/2016/01/nachtnet-brabant.jpgOp vrijdag 8 januari heeft de gemeenteraadsfractie van de PvdA Venlo schriftelijke vragen gesteld over aansluiting van Venlo op een driejarige proef met nachttreinen tussen Helmond en Eindhoven. Daar gaan vanaf december op vrijdag- en zaterdagnacht twee extra treinen rijden. De nachttreinen tussen de Brabantse steden zouden leeg vanuit Venlo naar Helmond moeten rijden om pas vanaf daar reizigers te vervoeren. Treinen tussen Eindhoven en Venlo hebben namelijk alleen in deze twee steden de mogelijkheid om te keren. De PvdA-fractie vindt het onzinnig om lege treinen uit Venlo te laten vertrekken.

De Venlose PvdA-fractie is van mening dat nachttreinen tussen Eindhoven en Venlo, met een tussenstop in Helmond, en mogelijk ook in Deurne en Horst-Sevenum, de bereikbaarheid van en naar Venlo in de weekenden aanzienlijk verbeterd. Dat is goed voor onze uitgaansgelegenheden, onze culturele instellingen, zoals poppodium Grenswerk en theater de Maaspoort, en het is goed voor de aantrekkelijkheid van Venlo als studentenstad. Mobiliteit per openbaar vervoer is tenslotte vooral voor studenten en werknemers van belang. Een betere bereikbaarheid vanuit Venlo maakt het voor hen mogelijk ook aantrekkelijker om hier te blijven wonen.

Hieronder vindt u de schriftelijke vragen (en bijlagen) van PvdA-raadslid Erik Manders:

Schriftelijke vragen voor nachttreinen tussen Venlo en Eindhoven

Memo van Brabantse gedeputeerde aan Brabantse Provinciale Staten

Businesscase Nachtbussen Brabant