Bank in de wijk is een welzijnskwestie

Bank in de Wijk is welzijnskwestieDe PvdA in Horst aan de Maas is een petitie gestart om banken te herinneren aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Steeds meer banken sluiten hun kantoren en verwijderen geldautomaten. Ondanks het feit dat veel mensen digitaal betalen zijn er nog generaties waar de ‘flappentap’ een belangrijke voorziening voor is. Ook beschikken veel kleine ondernemers en winkeliers, in met name de kleine kernen, nog niet over een pinautomaat. Het behouden van geldautomaten is daarom een welzijns- en leefbaarheidskwestie, want het verwijderen ervan werkt het faillissement van de dorpseconomie in de hand. De PvdA vindt dat banken hiermee voorbij gaan aan hun maatschappelijke taak. Dat kan en dat mag niet de bedoeling zijn.

Als voorzitter van het samenwerkingsverband ‘Bank in de Wijk‘ heb ik banken de afgelopen jaren herhaaldelijk opgeroepen om hun maatschappelijke taak te erkennen. Ook stelde ik vorig jaar samen met PvdA-fractievoorzitter Vera Tax schriftelijke vragen. Ik schaar mij nu ook graag achter de petitie mijn Horster partijgenoten en roep u graag op om hetzelfde te doen.

TEKEN DE PETITIE!

One Comments

  1. Dhr. Hendriks zegt:

    Ik ben het hier volkomen mee eens. Mooi dat jij je ook hier voor inzet!