Op bezoek bij MFC Op Expeditie in de Vossener

MFC Op Expeditie VossenerVanmiddag ben ik op bezoek geweest bij ‘MFC Op Expeditie’ in de Blerickse wijk Vossener. Dit in 2013 geopende wijkgebouw herbergt twee basisscholen, een peuterspeelzaal, een bibliotheek en tal van verenigingen en activiteiten. Het is ook een officieel ‘Huis van de Wijk’.

Wijkondersteuner José Gubbels had mij uitgenodigd om kennis te maken en mij bij te praten over de leefbaarheid van de Vossener.

Het nieuwe wijkgebouw vormt daar een belangrijke spil in. Ik heb daar ook gesproken met Robert Joosten, directeur van de Openbare Basisschool ‘de Ontdekking’, over wat zijn school doet en welke rol het in de multifunctionele gedachte vervuld.

Daarnaast ben ik op de tweede verdieping in gesprek gegaan met senioren van het Vossener Ontmoetings Centrum (VOC), die daar een eigen onderkomen hebben en sprak ik er met Will Rutter, een actieve buurtbewoner die er onder meer computercursus geeft. Ook zit er een dependance van de Bibliotheek in het MFC. Niet alleen voor kinderboeken, maar ook voor volwassenen. Zeker het bezoeken waard!

Het was een goed en nuttig bezoek en ik zal er zeker terugkomen. José wil ik heel hartelijk bedanken voor de fijne gesprekken en de rondleiding. Graag tot ziens!

Meer informatie kijk op: www.voc-expedite .nl